Menageri – en mans värld

Menageri – en mans värld

Galleri Hamnmagasinet
21 januari-26 februari 2023

Årets första utställning på Galleri Hamnmagasinet är med konstnären Leif Haglund. Han arbetar gärna i stora format med tusch, kol- och pastellkritor på akvarellpapper. Med starkt drivna linjer och former gestaltar han sin värld med djur, människor och allt det som kan finnas där emellan.

Här porträtteras en råka som en alldeles egen individ, den bästa hammaren avbildas, katten och en blomma finns med. Söner, vänner och växter tittar på publiken, män dansar och insekter dör. Han menar att detär en mans värld som avbildas. Skiljer den sig från andras? Med envänligt nyfiken blick frågar han sig vem som betraktar vem.

Leif Haglund (1951) växte upp i Karlstad och utbildade sig vid Hovedskous målarskola i Göteborg till konstgrafiker. Under 1980-talet var han verksam i Grupp Loke där medlemmarna samarbetade över disciplingränser med utställningar, installationer och samhällsengagerad konst. Han har genomfört en mängd olikaseparat- och samlingsutställningar på olika platser runtom i Sverige och i Europa, på Galleri Jøtun (Norge, 2016), ” “Sad Truth”, residens Nordic Music Days (Bodø, Norge 2019) och ”Portrait Now” på Det Nationalhistoriske Museum (Danmark, 2019) för att nämna några.

Leif Haglund är representerad i flertalet kommuner, i Statens konstråd och av Värmlandsregionen och Hallandsregionen. Han har gjort offentliga gestaltningar i bostadsområden(Karlskoga/Degerfors), stationsbyggnader (Arvika), vårdcentraler och sjukhus (Karlstad/Arvika).

Under namnet Årstads Mycket Tillfälliga Konsthall driver han nu med en partner en konstnärlig verksamhet med idébaserade projekt och utställningar under delar av året.

Share this post
Latent Art